skip to Main Content

De 80 van de Oude Hollandse Waterlinie

Naast de vertrouwde wandel- en fietsafstanden is het ook mogelijk om deel te nemen aan ‘De 80 van de Oude Hollandse Waterlinie’. De spannendste waterlinie van Nederland is de rode draad van de wandeltocht van 80 km, onderdeel van de Vierdaagse Alblasserwaard in 2022.

In 2022 bestaat de Oude Hollandse Waterlinie 350 jaar

De Oude Hollandse Waterlinie (bestaat in 2022 maar liefst 350 jaar), is een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Deelnemers worden op vrijdagmiddag 27 mei vanaf Hoornaar per bus naar het Fort Waver-Amstel (ook bekend als Fort de Nes of Fort Nessersluis) bij Nessersluis gebracht (onderdeel van de Stelling van Amsterdam, UNESCO Werelderfgoed). Hier start de wandeltocht (Kennedymars) van 80 km die binnen 20 uur gelopen dient te worden.

De Oude Hollandse Waterlinie is het waard om bekeken en beleefd te worden, met als hoogtepunt tassenpost ‘Fort Wierickerschans’. Een inspirerend fort met robuuste gebouwen en een prachtige entree via de loopbrug over de fortgracht. Met de pont bij Schoonhoven varen de deelnemers over naar de kleinste vestingstad van Nederland – Nieuwpoort (Parel van de linie). De finish is op zaterdag in Hoornaar op het terrein.


Programma

Het voorlopige programma van ‘De 80 van de Oude Hollandse Waterlinie’ incl. tijden:
Vrijdag 27 mei 2022
   18.00 – aanmelden startlocatie Hoornaar
   19.00 – vertrek bussen
   21.00 – start wandeltocht vanaf Fort Waver-Amstel
Zaterdag 28 mei 2022
   17.00 – einde wandeltocht

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 1 december 2021. Mocht je voor die tijd vragen hebben, stuur dan een mail.
Back To Top